Pan de brioche sin gluten

Pan de brioche sin gluten

4.3 32 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
12 rebanadas

Składniki

Prefermento
  • 180 g de leche
  • 10 g de azúcar
  • 25 g de levadura prensada fresca envasada en pastillas
  • 20 g de harina de trigo sarraceno casera o certificada sin gluten
Masa
  • 3 huevos
  • 380 g de harina panificable sin gluten Adpan® (y un poco más para espolvorear)
  • 60 g de azúcar
  • 1 cucharadita de sal
  • 2 cucharadas de psyllium
  • 100 g de mantequilla a temperatura ambiente, en trozos (y un poco más para untar)
Horneado
  • 1 huevo batido (para pincelar)

Wartości odżywcze na 1 rebanada

Kalorie 251 kcal / 1050 kJ
Białko 3.81 g
Tłuszcz 10.14 g
Węglowodany 32.49 g
Błonnik 3.76 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...