Pan exprés sin gluten

Pan exprés sin gluten

4.5 188 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
16 rebanadas

Składniki

  • 2 claras de huevo
  • 4 - 6 gotas de zumo de limón
  • 350 g de agua
  • 1 cucharada de vinagre
  • 20 g de aceite de oliva virgen extra (y un poco más para untar)
  • 1 cucharadita de azúcar
  • 40 g de levadura prensada fresca envasada en pastillas
  • 450 g de harina panificable sin gluten
  • 50 g de harina de trigo sarraceno casera o certificada sin gluten (y un poco más para espolvorear)
  • 1 cucharadita de sal

Wartości odżywcze na 1 rebanada

Kalorie 122 kcal / 511 kJ
Białko 3.98 g
Tłuszcz 1.67 g
Węglowodany 22.82 g
Błonnik 1.27 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...