Urządzenia i Akcesoria
Salsa de vainilla (crema inglesa)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 10 min
4 raciones
Składniki
-
½ vaina de vainilla
-
4 yemas de huevo
-
300 g de leche
-
50 g de azúcar
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 ración
Białko
6 g
Kalorie
706 kJ /
169 kcal
Tłuszcz
9 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
16 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Florentinos
1 godz. 15 min
Crema catalana
40 min
Salsa bearnesa
15 min
Merengue suizo
10 min
Masa choux
2 godz.
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10 min
Tarta Tatín
1 godz. 30 min
Causa limeña de atún
1 godz. 20 min
Crème brûlée
4 godz. 30 min
Peras con salsa de chocolate
1 godz. 45 min
Salsa de vainilla o Crema inglesa (Espesar)
15 min
Salsa holandesa
15 min