Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ vaina de vainilla
- 4 yemas
- 300 g de leche
- 50 g de azúcar
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 706 kJ / 169 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa bearnesa
15min
Salsa de vainilla (crema inglesa) TM6
15min
Crema catalana
40 min
Merengue suizo
10 min
Salsa holandesa
15min
Tarta de limón y merengue
3sa
Merengue italiano
20 min
Salsa de vainilla (crema inglesa)
10 min
Eton mess (postre inglés de merengue, fresa y nata)
7h 40min
Praliné de almendra
15min
Salsa de vainilla o Crema inglesa (Espesar)
15min
Pavlova
5 godz. 20 min