Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de pruneaux dénoyautés
- 50 g de rhum, ambré de préférence
- 20 g de beurre, pour le plat
- 100 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 4 œufs
- 500 g de lait
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1434 kJ / 339 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
-
Basiques - Gâteaux et biscuits 11 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Riz au lait
1 godz.
Gâteau de semoule
2h 45min
Far breton aux pruneaux
1 godz. 10 min
Clafoutis aux cerises
50min
Far aux pruneaux
1 godz. 35 min
Far aux pruneaux
1h 5min
Far aux abricots
1 godz. 15 min
Œufs au lait
50min
Œufs au lait au caramel
55 min
Cannelés
13 godz. 45 min
Far aux pommes
1 godz.
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45min