Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de pruneaux dénoyautés
- 50 g de rhum, ambré de préférence
- 20 g de beurre, pour le plat
- 100 g de sucre en poudre
- 120 g de farine de blé
- 4 œufs
- 500 g de lait
- 1 pincée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1434 kJ / 339 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
-
Basiques - Gâteaux et biscuits 11 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
Alternatywne przepisy
Riz au lait
1u.
Œufs au lait au caramel
55min
Gâteau de riz au caramel
1h 40min
Brandade de morue
24 Std. 35 Min
Far aux pruneaux
1h 35min
Clafoutis exotique aux abricots secs
1u. 45min
Gâteau de semoule
2u. 45min
Far aux pruneaux
1 Std. 5 Min
Œufs au lait
50min
Cannelés
13 Std. 45 Min
Far breton aux pruneaux
1h 10min
Clafoutis aux pommes et à la vanille
45 min