Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g d'eau
- 1 branche de thym frais
- 2 feuilles de laurier frais
- 1 bouquet de persil plat frais
- 600 g de sauté de veau, coupé en morceaux
- 300 g de carottes, coupées en rondelles
- 200 g de blancs de poireau, coupés en rondelles
- 300 g de champignons de Paris frais, brossés et coupés en quatre ou six
- 20 g de beurre
- 15 g de farine de blé
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- ¼ c. à café de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1293 kJ / 310 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet basquaise
50min
Sauté de veau Marengo
55 min
Goulasch
50min
Poulet aux légumes, sauce à la crème
50min
Blanquette de veau
1 Std. 15 Min
Blanquette de veau
1 Std.
Bœuf à la ficelle
1 godz. 5 min
Pot-au-feu
1h 40min
Bœuf bourguignon
2 Std. 30 Min
Lapin aux pruneaux
1 Std.
Filet mignon de porc à la moutarde et aux pommes de terre
30min
Sauté de veau Marengo
1 Std. 15 Min