Velouté de potiron et crevette

Velouté de potiron et crevette

4.7 191 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • 30 g d'oignon
  • 30 g de beurre
  • 400 g de chair de potiron coupée en morceaux
  • 100 g de pommes de terre coupées en morceaux
  • 500 g d'eau
  • 1 c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 1 pincée de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 6 crevettes crues de taille moyenne, décortiquées (gambas)
  • 150 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
  • 3 c. à café de caviar (opcjonalnie)
  • 3 brins de coriandre fraîche équeutés et ciselés
  • 2 c. à soupe de ciboulette fraîche ciselée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 179 kcal / 744 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 7 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...