Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 800 g de viande de bœuf à braiser (de préférence gîte, paleron, collier ou joue), coupée en cubes (2-3 cm)
- 350 g de vin rouge, de préférence corsé
Le jour même
- 200 - 250 g d'oignons, coupés en deux
- 3 gousses d'ail
- 20 g d'huile d'olive
- 400 - 500 g de carottes, coupées en rondelles
- 100 - 200 g de lard fumé, coupé en lardons
- 150 g d'eau
- 20 g de fécule de maïs
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 1 bouquet garni (laurier, thym et persil)
- 2 carrés de chocolat noir 70% de cacao (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1597.7 kJ / 381.8 kcal
- Białko
- 33.7 g
- Węglowodany
- 16.2 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 550.7 mg
W kolekcjach
-
Choix des portions - Best of 100 Przepisów, Francja
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
-
Saveurs Automnales ! 13 Przepisów, Francja
Alternatywne przepisy
Bœuf carottes
2 Std.
Poulet basquaise
50 dk
Cassoulet au confit de canard
1sa 10 dk
Lapin marengo
1sa
Blanquette de veau
1 Std. 15 Min
Blanquette de veau
1sa
Sauté de veau Marengo
55 dk
Bœuf bourguignon
1h 25min
Pot-au-feu
1h 35 min
Pot-au-feu
1 Std. 40 Min
Filet mignon de porc à la moutarde et aux pommes de terre
30 dk
Goulasch
50 dk