Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
-
200
g de tomates fraîches, coupées en deux,
lub 200 g de tomates concassées en conserve - 50 g d'huile d'olive
- 400 g de riz long (non précuit)
- 2 c. à café de sel
- 1200 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1009 kJ / 241 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Mix and Match II 20 Przepisów, Francja
Alternatywne przepisy
Poulet basquaise
50min
Galettes de pommes de terre
45min
Blanquette de veau
1h
Gâteau au yaourt
1h 40min
Salade de pâtes aux légumes et à la truite
45min
Gâteau marbré
2hod. 10min
Pot-au-feu
1h 40min
Crème fouettée
10min
Omelette aux pommes de terre
30min
Pâtes à la sauce tomate et au chorizo
25min
Assortiment de légumes sur lit de riz et sauce au yaourt
45min
Gâteau express
40min