Hong Kong Style Roasted Pork Belly

Hong Kong Style Roasted Pork Belly

4.8 6 ocen
Przygotowanie 15 godz.
Czas całkowity 9 godz. 15 min
4 portions

Składniki

Five-spice powder
  • Sichuan peppercorns
    2 tsp
  • star anise
    3
  • fennel seeds
    2 tsp
  • cinnamon sticks (approx. 0.5 cm thick)
    2
    1 tbsp ground cinnamon
  • cloves
    6
Hong Kong style roasted pork belly
  • salt
    2 tsp
  • caster sugar
    1 tbsp
  • pork belly, with skin (approx. 600 g), approx. 10 cm x 15 cm
    1 piece
  • coarse sea salt
    2 tbsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 589.5 kcal / 2466.2 kJ
Białko 21.8 g
Tłuszcz 55 g
Węglowodany 0 g
Błonnik 0 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...