![Hong Kong Style Roasted Pork Belly Hong Kong Style Roasted Pork Belly](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5ED46D06-93CB-48AB-9B6D-D99FF77702A7/Derivates/28ef82de-67b1-49e0-bd5d-b8ee9d558f53.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Five-spice powder
- 2 tsp Sichuan peppercorns
- 3 star anise
- 2 tsp fennel seeds
-
2
cinnamon sticks (approx. 0.5 cm thick)
lub 1 tbsp ground cinnamon - 6 cloves
Hong Kong style roasted pork belly
- 2 tsp salt
- 1 tbsp caster sugar
- 1 piece pork belly, with skin (approx. 600 g), approx. 10 cm x 15 cm
- 2 tbsp coarse sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2466.2 kJ / 589.5 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Braised pork belly
55 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 Std. 50 Min
Pork Rib Soup With Dried Shiitake Mushroom And Bean Curd
3h 10min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Vinegar Pork Knuckle
3h 15 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25min
Spring onion pork ribs
1 godz.
Pineapple Pork Ribs
1h 10min
Nyonya Fish Maw Soup
1h 10min
Korean Ginseng Chicken
1h 10min
Pork Belly Cabbage Rice
45 min
Ngo Hiang (Five Spice Meat Rolls)
45 min