Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Five-spice powder
- 2 tsp Sichuan peppercorns
- 3 star anise
- 2 tsp fennel seeds
-
2
cinnamon sticks (approx. 0.5 cm thick)
lub 1 tbsp ground cinnamon - 6 cloves
Hong Kong style roasted pork belly
- 2 tsp salt
- 1 tbsp caster sugar
- 1 piece pork belly, with skin (approx. 600 g), approx. 10 cm x 15 cm
- 2 tbsp coarse sea salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2466.2 kJ / 589.5 kcal
- Białko
- 21.8 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 55 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Sweet and sour pork ribs
40 min
Crispy Roast Pork Belly
4 Std. 25 Min
Braised pork belly
55 min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 min
Thai-style grilled pork skewers
7 Std. 25 Min
Honey Garlic BBQ Pork Ribs
3u. 40min
Authentic Meat Floss
1 Std. 40 Min
Korean Ginseng Chicken
1h 10 min
Braised Soft Bone Ribs With Pig Tendon
1u. 50min
Pineapple Pork Ribs
1h 10 min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25 min
White Radish Pork Rib Soup
3 Std.