![Thai Green Curry Paste Thai Green Curry Paste](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b2e347dc-e75b-4153-9a60-4d89942ac0ef/Derivates/64c3ec0b-aac0-4e15-b6e1-2b2ab7f0054f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g fresh coriander, roots only
- 50 g shallots
- 30 g garlic cloves
- 15 g fresh galangal (lengkuas)
- 2 tsp coriander seeds, toasted
- 2 tsp cumin seeds, toasted
- ½ tsp white peppercorns
- 15 fresh green chillies, deseeded
- 1 tsp salt
- 2 sprigs Thai basil, leaves only
- 3 stalks fresh lemongrass, white part only
- 2 tsp kaffir lime, zest only, finely chopped
- 1 tsp shrimp paste (belacan)
- Wartości odżywcze
- na 1 jar
- Kalorie
- 1745 kJ / 417 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 95 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 16 g
- Sód
- 2401 mg
Alternatywne przepisy
Thai Green Curry Paste
10 min
Tom Yum Paste
45 min
Ginger Garlic Paste
10 min
Thai red curry paste
10 min
Baked masala fish
1h 15 min.
Chicken noodle soup
1 godz. 35 min
Thai Fishcakes
1 godz. 10 min
Tom yum goong (hot and sour soup)
45 min
Sambal chilli
35min
Beef Rendang
2h 30min
Thai green curry paste
10 min
Sambal oelek
20min