Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 ½ oz long-grain white rice
- 45 ½ oz water, divided, plus extra to soak
- 35 oz Chinese white radishes/turnips, peeled, cubed (1 in.)
- 1 tbsp olive oil, plus extra to grease and pan fry
- ½ tsp salt, to taste
- ¼ tsp ground white pepper, to taste
- scallions, to garnish
- fresh red chilies, chopped, to garnish
- Chinese chives, to garnish
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 331 kJ / 79 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chawanmushi (Japanese savoury custard)
1 Std. 45 Min
Pineapple Tarts
1j 30 menit
Rice Wine Chicken
30 min
Luo bo gao (radish cakes)
25j 20 menit
Mantou Buns with Soya Milk
1 godz. 35 min
Dou sha (red bean paste)
49 Std. 10 Min
Braised Trotters
1h 10 min
Wholemeal Mantou
1j
Mantou buns
1j 30 menit
Pineapple buns
9h 50min
Japanese Savory Egg Custard (Chawanmushi)
40 min
Homemade Fish Ball Soup
2j