Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- burro q.b.
- 50 g di Parmigiano reggiano
- 40 g di Fontina
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 350 g di funghi porcini freschi a pezzi
- 50 - 60 g di latte
- 2 uova
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 638.3 kJ / 152.7 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 2.2 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 63.9 mg
Alternatywne przepisy
Polpette di funghi
1 Std.
Sformatini di fiori di zucca
1 Std. 30 Min
Cuori in amor di rapa
2h
Sformati di piselli con salsa al formaggio
50 Min
Seppie ripiene a Cottura Lenta con polenta bianca
5 Std.
Sformatini di uova e funghi
40 Min
Semifreddo allo yogurt greco e pistacchi
5h 15 min
Mini soufflè ai formaggi e zucchine (senza glutine)
35 Min
Rotolini di zucchine e salmone con salsa al curry
30 Min
Sformatini low carb di ricotta alla curcuma e salmone
35 Min
Flan di funghi porcini
1 Std.
Sformatino di piselli su crema di peperoni e gambero rosso di Sicilia (di Antonio Lorenzon)
1 Std. 30 Min