Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en quatre
- 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 4 poivrons rouges et verts, coupés en lanières
- du sel
- du poivre moulu
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 280 kJ / 67 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Penne à la tunisienne
1h 15min
Zaalouk d’aubergine
45 min
Poivrons marinés
55min
Salade de carottes, pesto de coriandre
35min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40min
Soupe à la coriandre
50min
Faire sauter des poivrons rouges avec des oignons
25min
Faire sauter 200 g de poivrons
20min
Tellines en persillade
1h 30 min
Faire sauter 400 g de poivrons
25min
Salade de poivrons marinés et petits pains marocains
1h 35min
Tatin de poivron et tapenade
1 Std. 5 Min