Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 lomos de caballa fresca limpia
- 2 - 3 ramitas de cilantro fresco (hojas y parte del tallo)
- 3 pellizcos de sal
- 30 g de zumo de lima
- 45 g de aceite de oliva
- 100 g de cuscús
- 510 g de agua
- 300 g de aguacate
- 1 pellizco de pimienta molida
- 80 - 100 g de cebolla roja en trozos
- 80 g de aceitunas negras sin hueso
- hojas de cilantro fresco para decorar
- Wartości odżywcze
- na 4 raciones
- Kalorie
- 9199.7 kJ / 2200.9 kcal
- Białko
- 96.2 g
- Węglowodany
- 87 g
- Tłuszcz
- 160.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 33 g
- Błonnik
- 18.4 g
- Sód
- 4235.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25 Min
Ensalada de cuscús y garbanzos con aguacate
30 Min
Salmón con cuscús, verduras y salsa de cúrcuma
50 Min
Crema de guisantes con calamares y tomates salteados
50 Min
Salmón con canónigos y arándanos
25 Min
Pasta integral con salmón, espárragos, edamame y salsa de aguacate
35 Min
Merluza con mayonesa, tomate y judías verdes crujientes
1 Std.
Pilpil de garbanzos, acelgas y bacalao
1 Std.
Brochetas de bonito con salsa de ñora
1 Std.
Corvina al vapor con almejas y salsa de almendra
30 Min
Ensalada de quinoa con caballa y naranja
45 Min
Merluza al curry con arroz y brócoli
45 Min