Wersje kompatybilne
Cavolfiore gratinato al formaggio
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
300
g di Gruviera a pezzi
lub 300 g di Cheddar a pezzi - 1000 g di acqua
- 1000 g di cimette di cavolfiore
- 4 - 6 uova
- 80 g di farina tipo 00
- 80 g di burro
- 800 g di latte
- ¾ - 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe bianco macinato
- ½ - ¾ cucchiaino di noce moscata in polvere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2199 kJ / 526 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Tłuszcz nasycony
- 20 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 563 mg
Alternatywne przepisy
Finocchi alla valdostana
40 min
Patate lesse
40 min
Contorno di broccoli al vapore con salsa alle alici e olive
35 Min
Cavolfiori, cipolla rossa e pistacchi
45min
Cavolfiori con bagna cauda e scorzone
30 Min
Cavolfiori gratinati
50min
Finocchi gratinati
30 Min
Cavolini di Bruxelles gratinati
1h
Insalata di cavolfiori e patate
30 Min
Insalata di patate, fagiolini e pesto alla genovese
45min
Insalata di riso con scampi, ceci e olio al rosmarino
1h
Parmigiana di cavolfiori
1h