Wersje kompatybilne
Manzo alla Wellington con purè di patate e carote al vapore
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Manzo alla Wellington
- 10 g di funghi porcini secchi
- 150 g di acqua bollente
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 700 g di filetto di manzo
- 300 g di funghi champignon, in quarti
- 2 scalogni, a metà
- 50 g di burro, a cubetti
- 3 - 4 rametti di timo fresco, solo foglie
- 120 g di vino Porto
- ½ - 1 cucchiaino di sale + q.b.
- 1 cucchiaino di pepe nero macinato + q.b.
- 360 g di pasta sfoglia (vedere consigli)
- 1 uovo, sbattuto
Carote, purè e salsa
- 500 g di acqua
- 600 g di carote, a fette (5 mm)
- 350 g di latte
- 1000 g di patate, pelate, a fette (5 mm)
- 1 cucchiaino di sale marino
- 50 g di vino Porto
- sale q.b.
- pepe nero macinato q.b.
- 25 g di burro, a cubetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 4547 kJ / 1086 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 89 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Błonnik
- 14.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Vellutata di zucca e patate con gamberi
1sa
Purè di patate (TM6)
1sa
Asparagi fritti con salsa olandese
1sa
Risotto zafferano e panettone
40 Min
Costine di maiale BBQ con purè di patate
5 godz. 50 min
Pizzette fritte con mousse di baccalà
3h 30min
Panettone gastronomico farcito
7h 30min
Filetto di maiale Chimichurri con insalata di riso
13h 20 min
Mojito di Natale
15 Min
Torta salata con ragù
1sa 30 dk
Bougatsa
1sa
Filetti di salmone e branzino con purea di broccoli (Bimby Friend)
1sa