Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de aceite vegetal
- 400 g de hongos portobello, frescos, cortados en rebanadas
- 200 g de champiñones, cortados en rebanadas
- 200 g de setas, cortadas en rebanadas
- 4 cditas de sal gruesa
- 220 g de cebolla, y un poco más picada finamente para servir
- 8 hojas de epazote
- 35 g de chile pasilla, sin semillas
- 15 g de chile ancho, sin semillas
- 2 dientes de ajo
- 400 g de jitomate, en cuartos
- 30 g de agua
- 20 g de harina de maíz
-
800
g de fondo de verduras
lub 800 g de caldo de verduras, en tetrapack - cilantro, picado finamente
- limones, cortados en cuartos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 684 kJ / 163 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de nopales
45 min
Mole de olla vegetariano
1h
Caldo de habas con nopales
9h
Mole de olla vegano
45 min
Barbacoa de hongos
30 min
Sopa de hongos y epazote
35 min
Sopa de setas
35 min
Taquitos de huitlacoche
25 min
Tinga de setas
25 min
Pozole de setas
1h
Esquites de feria
25 min
Tacos de flor de Jamaica
1h