Fleischkäse impanato con risotto alle carote

Fleischkäse impanato con risotto alle carote

4.0 1 ocena
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

Pangrattato
  • di pane vecchio di un giorno a pezzi (3 cm)
    100 g
Risotto
  • di prezzemolo fresco (circa 20 g), le foglioline lavate e asciugate
    1 mazzetto
  • di formaggio Gruviera (piccante), a pezzi (2 cm)
    80 g
  • di carote pelate, a pezzi (2 cm)
    600 g
  • di cipolle tagliate a metà
    80 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio di oliva
    20 g
  • di riso per risotto (cottura: 20 minuti)
    250 g
  • di acqua
    750 g
  • di dado di carne per brodo (per 0.5 l)
    2 cubetti
Fleischkäse
  • uovo
    1
  • di farina per pane
    2 cucchiai
  • di fleischkäse (circa 150 g l’una)
    4 fette
  • di burro chiarificato
    4 cucchiai

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1081 kcal / 4493 kJ
Białko 29.6 g
Tłuszcz 61 g
Węglowodany 80 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...