Couscous med kylling, lam og krydderpølser

Couscous med kylling, lam og krydderpølser

4.0 1 rating
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porsjoner

Składniki

  • koriander, fersk kun blader
    4 kvister
  • persille, fersk kun blader
    4 kvister
  • løk delt i to
    200 g
  • lammebog helst med bein (se tips), delt i biter (4 cm x 4 cm)
    400 g
  • salt
    3 ts
  • pepper, malt
    ½ ts
  • olivenolje
    40 g
  • gulrøtter delt i biter (ca. 1.5 cm)
    400 g
  • neper delt i 6 eller 8 biter (avhengig av størrelse)
    250 g
  • kanel, malt
    1 ts
  • ingefær, malt
    1 ts
  • vann
    900 g
  • kyllingbryst filet, med eller uten skinn kuttet i tynne strimler (ca. 2 cm lange)
    300 g
  • ferske krydderpølser (opcjonalnie) (feks. merguez)
    6
  • squash uskrellet, delt i skiver (ca. 1.5 cm)
    400 g
  • couscous, medium korn
    350 g
  • rosiner
    70 g
  • hvite kikerter, på boks drenert
    350 g
  • harissa paste
    1 - 2 ts
    1 - 2 ts chilipaste

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 51 g
Kalorie 3753 kJ / 900 kcal
Tłuszcz 43 g
Błonnik 11.7 g
Węglowodany 70 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie