Fylt paprika med ris og tomatsaus

Fylt paprika med ris og tomatsaus

Brak ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porsjoner

Składniki

Fylt paprika med ris
  • løk delt i to
    70 g
  • hvitløksfedd (opcjonalnie)
    1
  • oksekjøttdeig
    300 g
  • hvitt brød delt i biter
    2 skiver
  • sennep
    20 g
  • salt
    ½ ts
  • paprika krydder, søtt
    1 ts
  • malt svart pepper
    ¼ ts
  • egg
    1
  • paprika rød, grønn eller gul
    4
  • vann
    1200 g
  • grønnsaksbuljong terning (til 0.5 l)
    2
    2 toppet ts grønnsaksfond
  • ris, parboiled
    250 g
Tomatsaus
  • smør delt i biter
    40 g
  • hvetemel
    40 g
  • hakkete tomater, på boks
    500 g
  • tomatpuré (konsentrert)
    50 g
  • salt
    ½ ts
  • malt svart pepper
    ¼ ts
  • sukker
    1 ts
  • sitronsaft
    1 ts

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 28 g
Kalorie 2712 kJ / 648 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 8.3 g
Węglowodany 80 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie