Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porsjoner

Składniki

Kjøttboller
  • brød ferskt eller tørt, delt i biter
    40 g
  • melk
    80 g
  • flatbladet persille, fersk kun blader
    6 - 12 kvister
  • hvitløksfedd (opcjonalnie)
    1
  • oksekjøttdeig
    400 g
  • egg
    2
  • salt
    ½ ts
  • malt svart pepper
    1 klype
  • vegetabilsk olje til smøring
Tomatsaus
  • hvitløksfedd
    1
  • løk delt i to
    50 - 80 g
  • "extra virgin" olivenolje
    20 g
  • hakkete tomater, på boks
    600 g
  • salt
    1 ts
  • malt svart pepper
    1 klype

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 27 g
Kalorie 1507 kJ / 359 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 2.9 g
Węglowodany 11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie