Kjøttpai med øl

Kjøttpai med øl

4.0 1 rating
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
4 porsjoner

Składniki

Oksekjøtt og ølfyll
  • olivenolje
    40 g
  • oksekjøtt (til stuing), ternet (2 cm)
    600 g
  • salt
    1 ts
  • pepper, malt
    2 klype
  • løk delt i biter
    150 g
  • purreløk kuttet i skiver
    150 g
  • maisstivelse
    15 g
  • vann
    250 g
  • mørkt øl
    330 g
  • timianblader, ferske
    1 ts
  • Worcestershire saus
    1 ss
  • kjøttbuljongpaste
    ½ ts
    ½ kjøttbuljong terning (til 0.5 l)
Deig og samling
  • hvetemel
    150 g
  • smør kaldt, ternet
    65 g
  • egg, medium
    1
  • salt
    ½ ts
  • eggeplomme lett pisket, til pensling
    1

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 39 g
Kalorie 2711 kJ / 647 kcal
Tłuszcz 35 g
Błonnik 3.3 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie