Strimlet kyllingbryst i tomatsaus

Strimlet kyllingbryst i tomatsaus

5.0 1 rating
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
6 porsjoner

Składniki

  • panela ost (meksikansk ferskost) delt i biter
    200 g
    200 g feta ost, delt i biter
  • løk delt i to
    300 g
  • tomat delt i biter
    500 g
  • vegetabilsk olje
    30 g
  • buljongterning (til 0.5 l)
    2
    2 toppet ts buljongpaste
  • kyllingbryst, uten skinn delt i biter (3-4 cm)
    1000 g
  • piloncillo delt i biter (se tips)
    30 g
    30 g brunt sukker, delt i biter (se tips)
  • chipotle chili, på boks (se tips)
    20 - 30 g
    1 chili, fersk, (se tips)
  • laurbærblad, tørket
    2
  • meksikansk tostada
    18
    18 tacoskjell
  • rømme, alle typer
    250 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porsjon

Białko 50 g
Kalorie 2417 kJ / 576 kcal
Tłuszcz 26 g
Błonnik 1.9 g
Węglowodany 34 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...

Pokaż wszystkie