
Wersje kompatybilne
Velouté de lentilles corail, lait de coco et curry
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon jaune coupé en huit
- 2 carottes en morceaux (2 cm)
- 1 - 2 gousses d'ail pelées
- 2 cm de gingembre
-
1
c. à soupe d'huile de coco hydrogénée
lub 1 c. à soupe d'huile de tournesol - 1 c. à soupe de pâte de curry
- 3 c. à soupe de concentré de tomate
- 750 g d'eau
- 250 g de lentilles corail
- du sel
- du poivre moulu
- 250 g de crème de coco et un peu pour la finition
- quelques graines de courge
- quelques feuilles de coriandre fraîche
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 197 kcal / 824 kJ
- Białko
- 9 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Węglowodany
- 21 g