Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de nopales, cortados en tiras pequeñas
- 1600 g de agua
- 1 cda de sal
- 400 g de jitomate, en trozos
- 30 g de chile guajillo, desvenado
- 2 dientes de ajo
- 60 g de cebolla
- 2 cubos de caldo
- 20 g de aceite
- 1 ramita de epazote
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 428 kJ / 102 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema de chile poblano
25min
Albóndigas con jitomate al chipotle
1h
Caldo de habas con nopales
9h
Chicharrón en salsa verde
35min
Sopa de hongos y epazote
35min
Sopa de flor de calabaza
35min
Sopa de jitomate y elote
40 min
Caldo de nopales con chile morita
30 min
Carnitas de atún
40 min
Ensalada de nopales
20 min
Sopa de poro y papa
40 min
Crema de chile poblano y flor de calabaza
25min