Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de chile poblano, sin rabo ni semillas, cortado en trozos
- 70 g de cebolla
- 1 diente de ajo
- 10 g de aceite
- 160 g de crema para batir (min 30% de grasa)
- 360 g de agua
- 1 ½ cdita de sal fina
- 2 ramas de cilantro
- 200 g de pasta seca, tipo fusilli
- queso parmesano, rallado, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1348 kJ / 321 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de tortilla
40 min
Tradicional sopa de fideo
35min
Calabacitas con elote y cilantro
20 min
Salpicón de res
1h
Caldo tlalpeño
1 Std. 20 Min
Yakimeshi vegetariano
35min
Enchiladas suizas
1h
Carnitas de atún
40 min
Chilaquiles rojos
25min
Rajas con queso
25min
Salsa roja de molcajete
10min
Chilaquiles divorciados
1h