Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 dientes de ajo, pelados
- 1000 g de tomate verde, en mitades
- 70 g de cebolla, en trozos
- 10 g de chile serrano, sin tallo
- 500 g de agua
- 10 g de hojas de cilantro, frescas
- 1 cda de sal fina, o al gusto
- 20 g de aceite
- 250 g de chicharrón de cerdo, en trozos
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1432 kJ / 341 kcal
- Białko
- 27 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz rojo
1h 25min
Torta de chilaquiles de la Condesa
35min
Salsa roja de molcajete
10min
Tortitas de carne en salsa verde
1 godz. 40 min
Entomatado de res con verdolagas
1h
Chicharrón en salsa verde
35min
Chiles rellenos con queso, caldillo, arroz y gelatina de chocolate TM6
45 Min
Bisteces en salsa verde TM6
45 Min
Caldo de camarón
40min
Chilaquiles divorciados
1h
Salsa verde cocida
30 Min
Pozole Rojo
1h 30min