Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 - 100 g d'oignon, coupé en deux
- 1 gousse d'ail
- 20 g de beurre
- 600 g d'épaule de veau, détaillée en dés (2 cm)
- 250 g de tomates entières pelées au jus (poids net égoutté)
- 100 g de vin blanc
- 1 c. à café de thym frais
- 2 feuilles de laurier déshydratées
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 - 2 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 500 g de champignons de Paris frais
- 1 jus de citron
- 4 brins de persil frais, ciselés, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1229 kJ / 295 kcal
- Białko
- 33 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Osso-buco
1h 20min
Veau Marengo
55 min
Poulet basquaise
50min
Goulasch
50min
Poulet aux légumes, sauce à la crème
50min
Blanquette de veau
1 godz.
Pot-au-feu
1 godz. 40 min
Bœuf bourguignon
2 godz. 30 min
Lapin aux pruneaux
1 godz.
Filet mignon de porc à la moutarde et aux pommes de terre
30min
Sauté de veau Marengo
1 godz. 15 min
Cassoulet au confit de canard
1 godz. 10 min