Schweinemedaillons in Pfeffer-Cognac-Sauce

Schweinemedaillons in Pfeffer-Cognac-Sauce

4.6 566 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebeln halbiert
    2
  • Knoblauchzehe
    1
  • Öl und etwas mehr zum Braten
    20 g
  • Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
    ½ TL
  • Salz und etwas mehr zum Würzen
    1 TL
  • Schweinefilet in Medaillons (3 cm dick)
    800 g
  • Cognac
    150 g
  • Grüner Pfeffer, eingelegt abgetropft
    2 TL
  • Rinderfond
    600 g
  • Crème fraîche
    200 g
  • Paprika edelsüß
    1 TL
  • Speisestärke
    35 g
  • Thymian abgezupft
    5 Zweige
  • Champignons (Abtropfgew. 230 g), abgetropft
    1 Dose
  • Schnittlauch in feinen Röllchen
    1 Bund

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 733 kcal / 3072 kJ
Białko 49 g
Tłuszcz 43 g
Węglowodany 14 g
Błonnik 3.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...