Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 480 g Zwiebeln, davon 80 g halbiert, 400 g in Streifen (5 cm)
- 40 g Öl
- 600 g Rindergeschnetzeltes
- 1 TL Zucker
- 200 g Tomatenmark
- 250 g Rinderfond
- 1 TL Zitronensaft
- 2 TL Senf, mittelscharf
- 1 TL Paprika edelsüß
- 2 TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 400 g rote Paprika, in Streifen (5 cm)
- 20 g Mehl
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1291 kJ / 307 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ungarisches Paprikagulasch
1h 20min
Würziger Feuertopf
40min
Rinderfiletstreifen mit Zwiebeln und schwarzem Pfeffer (黑胡椒牛柳)
40min
Rindfleisch in Rotwein
2h 15min
Schweinefleisch Vindaloo
4 godz.
Rindfleischstew
1h 40min
Drumsticks in scharfer Tomatensauce mit Kartoffelwedges
1h 10min
Schweine-Tomaten-Geschnetzeltes mit Gnocchi
1h
Kasseler Gulasch
40min
Rindergeschnetzeltes Stroganoff
1h 40min
Rindfleischeintopf
1h 40min
Malzbiergyros mit Kartoffeln und Champignons
1h 20min