Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 - 230 g di farina tipo 00 + q.b.
- 5 g di lievito di birra fresco
- 35 g di zucchero
- ½ stecca di vaniglia, i semini
- 100 g di latte intero
- 1 uovo
- 50 g di burro a tocchetti
- 1 pizzico di sale
- 1250 g di acqua
- 30 g di succo di limone
Sfoglie
- 100 g di burro morbido, a tocchetti
- 20 g di farina tipo 00
Glassa di zucchero
- 200 g di zucchero
- 1 albume (35 g)
- 4 - 5 gocce di succo di limone
Terminare la preparazione
- olio di arachidi q.b. per friggere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 759.2 kJ / 181.5 kcal
- Białko
- 2.5 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 7.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 58 mg
Alternatywne przepisy
Brunelle
2 Std.
Fudge alle arachidi salate
2h 30min
Cubetti di zucca in agrodolce
Brak ocen
Riccioli mantovani
1h 20min
Bowl di smoothie all'acai
10 dk
Cubo soffice di zucchine, limone e carruba con glassa al limone (di Mirko Ronzoni)
1sa 10 dk
Gyoza neri
1h 30min
Smiley cake pops
2h 30min
Waffle rosa alla frutta
30 min
Cremoso al pistacchio
2h 30min
Torta mimosa (vegan)
2 Std.
Cotton Japanese cheesecake
2 Std.