Éclair con caramello al burro salato 

Éclair con caramello al burro salato 

3.7 3 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 19 godz.
12 pezzi

Składniki

Pasta di zucchero
  • 300 g di zucchero
  • 100 g di acqua
Glassa al caramello
  • 50 g di zucchero
  • 50 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 10 g di burro
  • 1 pizzico di fior di sale (Maldon)
  • acqua (10% del peso della pasta di zucchero)
Pasta choux
  • 150 g di acqua
  • 80 g di burro a pezzi
  • 1 pizzico di sale
  • 10 g di zucchero
  • 120 g di farina tipo 00
  • 3 uova
Crema al caramello salato
  • 100 g di zucchero
  • 115 g di panna (min. 30% di grassi)
  • 60 g di burro a pezzi
  • ½ cucchiaino di fior di sale (Maldon)
  • 250 g di mascarpone

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 433 kcal / 1820 kJ
Białko 4.3 g
Tłuszcz 25.3 g
Węglowodany 47.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...