![Éclair con caramello al burro salato Éclair con caramello al burro salato](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/32A09F44-069D-443E-A0B0-B4989979AA9F/Derivates/326428dd-316d-4103-b023-7f63805f9aaf.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta di zucchero
- 300 g di zucchero
- 100 g di acqua
Glassa al caramello
- 50 g di zucchero
- 50 g di panna (min. 30% di grassi)
- 10 g di burro
- 1 pizzico di fior di sale (Maldon)
- acqua (10% del peso della pasta di zucchero)
Pasta choux
- 150 g di acqua
- 80 g di burro a pezzi
- 1 pizzico di sale
- 10 g di zucchero
- 120 g di farina tipo 00
- 3 uova
Crema al caramello salato
- 100 g di zucchero
- 115 g di panna (min. 30% di grassi)
- 60 g di burro a pezzi
- ½ cucchiaino di fior di sale (Maldon)
- 250 g di mascarpone
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1820 kJ / 433 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 47.6 g
- Tłuszcz
- 25.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Morettini
3h 10min
Crème brulé
4 Std. 50 Min
Pane all'aglio
15min
Biscotti cuore morbido al caramello
2 godz. 40 min
Torta multistrato al cioccolato, lampone e pistacchi (vegan)
12h
Éclair all'arancia
7 Std.
Gelato cocco-caramello con crêpes (senza lattosio)
8h 20min
Bignè al tiramisù
4 godz.
Biscotti sfogliati al cioccolato
1h
Bignè con pere e caramello al burro salato
5h 30min
Gazpacho fragole e pomodoro
2sa 10 dk
Panna cotta al pistacchio e salsa al cioccolato bianco
4h 20min