Wersje kompatybilne
Mini charlotte al pepe rosa, con crema al cioccolato, lamponi e karkadé
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Bagna al karkadé e coulis di lamponi e Prosecco
- 200 g di acqua
- 5 g di fiori di ibisco secchi
- 80 g di lamponi freschi
- 1 cucchiaio di succo di limone
- 30 g di zucchero
- 20 g di Prosecco
Pasta biscotto
- 84 g di zucchero
- 90 g di albumi
- 60 g di tuorli
- 84 g di farina tipo 00
- 1 pizzico di pepe rosa macinato
Crema al cacao
- 65 g di panna (min. 30% di grassi)
- 65 g di mascarpone
- 30 g di zucchero a velo
- 25 g di formaggio fresco spalmabile
- 5 g di cacao amaro in polvere
Terminare la preparazione
- 30 lamponi freschi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3711 kJ / 888 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 107.5 g
- Tłuszcz
- 40.5 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Cioccolato temperato
15min
Freakshake gusto macarons
2h 40min
Macaron al cioccolato
24h
Éclair alla crema di lamponi e pistacchi
12h
Torta brownie con crema ai pistacchi e glassa al cioccolato
25 Std. 20 Min
Namelaka al gianduja fondente (di Luca Montersino)
20 Min
Cupcake al cioccolato con ganache alle fragole
3 Std. 25 Min
Cupcake alla vaniglia
1 Std. 30 Min
Cream tart
4 Std.
Ganache al cioccolato bianco
12 godz. 20 min
Crostata al cioccolato e caramello salato
3h 15min
Ganache al cioccolato
12 godz. 20 min