Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Masa:
- 350 g de masa de maíz
- 150 g de manteca de cerdo
- 150 - 180 g de agua (ver tip)
- 1 cubo de caldo
- 1 cucharada de polvo para hornear
Relleno:
- 110 g de jitomate
- 20 g de cebolla
- 10 g de aceite
- 120 g de mole en pasta
- 1 cubo de caldo
- 20 g de chocolate artesanal, (tipo Abuelita) en trozos
- 150 g de agua
- 500 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos medianos
- hojas de plátano, cortadas en 30 x 30 cm, ligeramente asadas
- 1000 g de agua, para el vapor
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 1411 kJ / 336 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamal de cazuela con rajas
1h
Tamales Verdes
2h 30 min
Rosca de reyes
3h
Tamales de dulce de leche y cacahuate
2h
Tamales de frijol Veracruzanos
2h
Tamales Oaxaqueños
2h 30 min
Tamales dulces de pasas
2h
Tamales de elote, queso y zarzamora
2h 30 min
Pozole Verde
1h 20 min
Tamales de Frijol
3h
Masa básica para tamales
1h 30min
Tamales de pollo y salsa verde
2h