Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de tomate verde, partidos por la mitad
- 3 dientes de ajo
- 80 g de chile cuaresmeño
- 120 g de cebolla en trozos
- 1900 g de agua
- 6 cditas de sal
- 1000 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos
- 2 cditas de azúcar
- 130 g de manteca de cerdo
- 500 g de masa de maíz
- 1 cda de polvo para hornear
- 15 hojas de maíz para tamal, previamente remojadas
- Wartości odżywcze
- na 1 pieza
- Kalorie
- 945 kJ / 225 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tamales dulces de pasas
2u.
Masa básica para tamales
1h 30 min
Tamales guanajuatenses
2h 30min
Tamales oaxaqueños
2u.
Cochinita pibil
4h
Tamales de chocolate
1h 10min
Romeritos
1h 40min
Tamales de frijol Veracruzanos
2u.
Tamales de dulce de leche y cacahuate
2u.
Pambazos CDMX
2h 30min
Tamales de Frijol
3h
Tamales de pollo y salsa verde
2u.