Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 265 g de tamarindo, pelado
- 1700 g de agua
- 250 g de mango, sólo la pulpa
- 2 chiles habaneros, sin rabo y asados
- 5 g de jugo de limón, recién exprimido
- 50 g de jugo de naranja
- 1 ½ cditas de sal gruesa
- 15 g de vinagre de manzana
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 3402 kJ / 810 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 211 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mole huasteco
20 dk
Chicharrón en salsa verde
25 min
Mole Negro
2h
Chicharrón en salsa verde
35 dk
Chicharrón en salsa verde
35 dk
Salsa de chile de árbol seco
20 dk
Mole xiqueño
1h 20min
Salsa de molcajete
10 Min
Chilaquiles divorciados
1sa
Salsa roja de chile habanero
10 Min
Salsa de habanero
5 menit
Aguachile de camarón
15 Min