Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 265 g de tamarindo, pelado
- 1700 g de agua
- 250 g de mango, sólo la pulpa
- 2 chiles habaneros, sin rabo y asados
- 5 g de jugo de limón, recién exprimido
- 50 g de jugo de naranja
- 1 ½ cditas de sal gruesa
- 15 g de vinagre de manzana
- Wartości odżywcze
- na 1 receta completa
- Kalorie
- 3402 kJ / 810 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 211 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa martajada
50min
Esquites de feria
25min
Agua de horchata
15 Min
Chiles en nogada
1小时
Agua de Horchata
10min
Salsa de chile de árbol con cacahuate
20 Min
Salsa roja de molcajete
10min
Salsa picante de cacahuate
15 Min
Pambazos CDMX
2 Std. 30 Min
Gorditas de chicharrón
2 Std.
Camarones con chicharrón y salsa de mango
40min
Chilaquiles divorciados
1小时