Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de jitomate, en cuartos
- 2 chiles guajillo, sin tallo y sin semillas
- 100 g de puré de jitomate
- 15 g de aceite vegetal
- 50 g de cebolla blanca, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 1 cdita de paprika
- 1000 g de camarones pelados
- sal, para sazonar al gusto
- pimienta negra molida, para sazonar al gusto
- 150 g de crema ácida
- 2 chiles chipotles adobados
- 1 cdita de sal, o al gusto
- 1 cdita de concentrado de caldo de pollo, en polvo, o al gusto
Crema
- 250 g de mayonesa
- 250 g de crema ácida
- 1 cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1926.5 kJ / 460.5 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 37.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1778.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salsa roja de molcajete
10 min.
Pozolillo de elote tierno estilo Michoacán
1h 20min
Menudo de res rojo
6h
Lonches bañados tipo Gemma
55min
Enchiladas suizas
1h
Jalapeño poppers
1h
Tortas ahogadas
2 godz. 40 min
Aguachile de camarón
15 min.
Pozole verde con pollo (Black Diamond)
1 godz. 30 min
Salsa martajada
50min
Pozole Rojo
1 godz. 30 min
Birria de res estilo Jalisco
1j 45 menit