Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g de jitomate, en cuartos
- 2 chiles guajillo, sin tallo y sin semillas
- 100 g de puré de jitomate
- 15 g de aceite vegetal
- 50 g de cebolla blanca, en trozos
- 2 dientes de ajo, pelados
- 1 cdita de paprika
- 1000 g de camarones pelados
- sal, para sazonar al gusto
- pimienta negra molida, para sazonar al gusto
- 150 g de crema ácida
- 2 chiles chipotles adobados
- 1 cdita de sal, o al gusto
- 1 cdita de concentrado de caldo de pollo, en polvo, o al gusto
Crema
- 250 g de mayonesa
- 250 g de crema ácida
- 1 cdita de sal
- ½ cdita de pimienta negra molida
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1926.5 kJ / 460.5 kcal
- Białko
- 19.9 g
- Węglowodany
- 11.9 g
- Tłuszcz
- 37.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.9 g
- Błonnik
- 2.9 g
- Sód
- 1778.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bolitas de nuez
30 min
Salsa martajada
50 min
Arroz rojo con verduras de verano y queso feta
45 min
Salsa de chile de árbol seco
20 min
Dip de Ostiones ahumados
30 min
Lonches bañados tipo Gemma
55 min
Marlin en escabeche estilo Sinaloa
20 min
Carnitas de Marlin
40 min
Sangrita
5min
Salsa roja de molcajete
10min
Barbacoa de res con salsa borracha (Nuevo León)
5h
Gelatina de cajeta
4h