Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de cebolla, en gajos o julianas (1 cm)
- 30 g de aceite
- 500 g de jitomate guaje, en cuartos
- 1000 g de pechuga de pollo deshuesada y sin piel, en trozos
-
2
cubos de caldo de pollo, o al gusto
lub 1 - 1 ½ cditas de sal fina, o al gusto - 30 g de chile chipotle adobado, o al gusto
- 2 hojas de laurel, secas
- 18 tostadas, para servir
- 250 g crema ácida, para servir
- 200 g de queso panela, para servir
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 4848.3 kJ / 1158.8 kcal
- Białko
- 68.8 g
- Węglowodany
- 121.8 g
- Tłuszcz
- 47.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 22.2 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 1802.2 mg
Alternatywne przepisy
Tinga de pollo (500 g) - Demo presentadores
30min
Entomatadas de pollo
40 min
Tinga de pollo en salsa verde, verduras y bizcocho de chocolate al vapor TM6
1h 30 min
Salpicón de res
1óra
Bisteces en salsa verde TM6
45 min
Tostadas de rajas con pollo
40 min
Salsa verde cocida
30min
Enchiladas suizas
1óra
Pollo con mole TM6
1óra
Chilaquiles rojos
25 Min
Salsa roja de molcajete
10 min
Chilaquiles divorciados
1óra