Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La base
- 80 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 200 g de biscuits au beurre, type galettes bretonnes, cassés en morceaux
La garniture
- 600 g de fromage frais, type Madame Loïk
- 80 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de farine
- 3 œufs
Le caramel
- 100 g de sucre en poudre
- 30 g d'eau
- 100 g de crème liquide entière
- 15 g de beurre demi-sel, coupé en cubes d'1 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2386 kJ / 574 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shortbread caramel au beurre salé
2h 25min
Cheesecake au fromage de brebis et aux figues
25 godz. 50 min
Crème brûlée à la bergamote
3h 40 min
Gratin de poire au chocolat et aux amandes
1h
Tarte fine façon cheesecake
4h
Cheesecake à la fraise et au vinaigre balsamique
3h 25min
Tarte Tatin caramel au beurre salé et sorbet yaourt
4h
Cheesecake chocolat blanc-noix de coco
55 min
Fondant au chocolat de La Baule
13h
Brioche perdue aux pommes, caramel et noix
45 min
Banoffee
2 godz. 35 min
Cheesecake au caramel au beurre salé
12h