Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La base
- 80 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 200 g de biscuits au beurre, type galettes bretonnes, cassés en morceaux
La garniture
- 600 g de fromage frais, type Madame Loïk
- 80 g de sucre en poudre
- 2 c. à soupe de farine
- 3 œufs
Le caramel
- 100 g de sucre en poudre
- 30 g d'eau
- 100 g de crème liquide entière
- 15 g de beurre demi-sel, coupé en cubes d'1 cm
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2386 kJ / 574 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan pâtissier à la vanille
13 godz. 15 min
Cheesecake au caramel au beurre salé
12 godz.
Tarte chocolat caramel
2h 15 min.
Fondant au chocolat de La Baule
13 Std.
Tarte Tatin caramel au beurre salé et sorbet yaourt
4h
Cheesecake chocolat, noix de coco et fromage frais
4 godz. 30 min
Mini-feuilletés d’andouille et pomme, sauce au camembert
1 Std. 25 Min
Eclairs caramel beurre salé
24h
Crumble d'Alice pommes et noisettes
35min
Tarte amandine aux poires
3 Std. 25 Min
Flan pâtissier au chocolat
3 Std.
Banoffee
2 godz. 35 min