Urządzenia i Akcesoria
Calzone
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 sztuki
Składniki
Ciasto
-
220 g wody , letniej
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g świeżych drożdży
-
400 g mąki
-
30 g oliwy z oliwek extra vergine , plus dodatkowa porcja
-
1 łyżeczka soli
Nadzienie „klasyczne”
-
300 g sera mozzarella , pokrojonego na kawałki
-
400 g pomidorów , pokrojonych na kawałki, odsączonych
-
40 g oliwy z oliwek extra vergine
-
1 łyżeczka soli
-
6 liści bazylii , porwanych na kawałki
-
100 g szynki , pokrojonej w paski
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
3558 kJ /
851 kcal
Białko
40 g
Węglowodany
75 g
Tłuszcz
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chlebek-choinka do odrywania
2 Std. 10 Min
Świąteczna przystawka w kształcie choinki
1 Std.
Drożdżowa choinka z pesto
2 Std. 20 Min
Mini galette z grzybami
1 Std. 45 Min
Ciabatta
4 Std. 40 Min
Paszteciki drożdżowe z soczewicą i grzybami
2 Std. 20 Min
Pełnoziarniste wytrawne krakersy
3 Std.
Kremowy dip z fety
5 Min
Bagietki rustykalne
15 Std.
Pizza tęcza
1 Std. 40 Min
Pizza bianco ze szpinakiem
1 Std. 10 Min
Świąteczne tartaletki
1 Std.