Urządzenia i Akcesoria
Calzone
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 sztuki
Składniki
Ciasto
-
220 g wody , letniej
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g świeżych drożdży
-
400 g mąki
-
30 g oliwy z oliwek extra vergine , plus dodatkowa porcja
-
1 łyżeczka soli
Nadzienie „klasyczne”
-
300 g sera mozzarella , pokrojonego na kawałki
-
400 g pomidorów , pokrojonych na kawałki, odsączonych
-
40 g oliwy z oliwek extra vergine
-
1 łyżeczka soli
-
6 liści bazylii , porwanych na kawałki
-
100 g szynki , pokrojonej w paski
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
3558 kJ /
851 kcal
Białko
40 g
Węglowodany
75 g
Tłuszcz
43 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Świąteczna przystawka w kształcie choinki
1 godz.
Chaczapuri adżarskie
1 godz. 45 min
Kulebiak drożdżowy z kapustą i grzybami
2 godz. 30 min
Pasztet pieczarkowy
2 godz. 50 min
Tarta z gruszkami i rokpolem
1 godz. 40 min
Pizza z serem pleśniowym, gruszkami i orzechami włoskimi
3 godz. 35 min
Argentyńskie empanadas z kurczakiem
3 godz. 40 min
Drożdżowa choinka z pesto
2 godz. 20 min
Pita
2 godz. 30 min
Burger XXL
1 godz. 55 min
Chleb codzienny na drożdżach
3 godz. 45 min
Paluchy drożdżowe z czarnuszką i sezamem
1 godz. 40 min