Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 - 8 ramitas de perejil fresco hojas y parte del tallo
- 3 dientes de ajo
- 1 guindilla roja de cualquier tipo sin pedúnculo ni semillas
- 50 g aceite de oliva virgen extra
- 800 g de agua
- 1 - 1 ½ cucharaditas de sal
- 400 g de espaguetis partidos por la mitad
- aceite de oliva virgen extra
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1933 kJ / 462 kcal
- Białko
- 12.7 g
- Węglowodany
- 71.6 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 5.1 g
- Sód
- 590.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Guisantes con jamón y huevos poché
25 min.
Gulas al estilo tradicional
25 min.
Penne all'arrabbiata
20 Min
Penne rigate con setas para dos
25 min.
Macarrones con tomate y chorizo para dos
20 Min
Pasta rápida al gusto
25 min.
Espaguetis a la amatriciana
25 min.
Macarrones all'arrabiata para uno
20 Min
Espaguetis con ajo, aceite y guindilla
25 min.
Macarrones integrales con alcaparras y aceitunas
30 Min
Espaguetis con pan, anchoas y aceite de cayena
40 Min
Pasta con pesto de aguacate y nueces
15 Min