Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g de cebolla en cuartos
- 4 dientes de ajo
- 60 g de aceite de oliva
- 1 ½ cucharaditas de pimentón dulce
- ½ cucharadita de pimentón picante
- 500 g de filetes de hígado de ternera (en trozos de aprox. 4x4 cm)
- 50 g de vino de Jerez seco
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1433 kJ / 343 kcal
- Białko
- 25.22 g
- Węglowodany
- 12.67 g
- Tłuszcz
- 21.25 g
- Błonnik
- 1.91 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Alitas de pollo al ajillo
30 Min
Riñones al jerez
1 Std.
Costillas al vino con arroz
1 Std.
Pollo con tomate y pimiento morrón
30 Min
Riñones de ternera a la mostaza antigua
2 Std.
Cordero al vino tinto
45min
Costillas de cerdo agridulces
45min
Alitas de pollo con tomate
50 Min
Muslos de pollo con salsa de ajillo
40min
Conejo en salmorejo
9h
Mollejas de cordero a la zamorana (Castilla y León)
50 Min
Arroz con punta de costilla de cerdo
1 Std.