Ravioli di stoccafisso su crema di patate e olive taggiasche

Ravioli di stoccafisso su crema di patate e olive taggiasche

4.8 5 ocen
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 2 godz.
4 porzioni

Składniki

Sfoglia
  • di farina tipo 00
    400 g
  • uova
    4
  • di sale
    1 cucchiaino raso
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
Ripieno
  • di stoccafisso pulito e a pezzi
    400 g
  • di acqua
    1000 g
  • sale
    1 cucchiaino
  • di patate pelate e a tocchetti (2 cm circa)
    400 g
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate
    1 mazzetto
  • di cipolla a pezzi
    60 g
  • spicchio di aglio
    1
  • di olio extravergine di oliva
    40 g
  • uovo
    1
  • di Parmigiano reggiano grattugiato
    40 g
  • di maggiorana fresca
    2 rametti
  • di pancarré senza crosta, a pezzi
    4 fette
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
Crema di patate e olive taggiasche
  • di olive taggiasche denocciolate
    80 g
  • di panna (min. 30% di grassi)
    100 g
  • di Parmigiano reggiano grattugiato
    60 g
  • di sale
    1 pizzico
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di burro
    30 g
  • pinoli sgusciati in granella

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 1030.2 kcal / 4313.2 kJ
Białko 46.9 g
Tłuszcz 43.9 g
Węglowodany 33.2 g
Błonnik 5.9 g
Tłuszcz nasycony 15.2 g
Sód 2576 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...