Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 - 600 g de foie gras de canard cru
- 4 c. à soupe de cognac
- 2 c. à café de sel
- 2 pincée de poivre 5 baies, à ajuster en fonction des goûts
- 800 g d'eau
- 300 - 400 g de glaçons et une grande quantité d'eau froide
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3576 kJ / 869 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 88 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Foie gras au piment d'Espelette
72h
Foie-gras mi-cuit
50 godz.
Foie gras sous-vide
72h
Terrine bressane
24h
Iles flottantes
1h
Menu bluffant - Foie gras truffé à la vapeur et chutney de mangue épicé
13u. 30min
Petits choux aux escargots
1h 20min
Délice de foies au riesling
2 godz. 50 min
Filet mignon séché aux herbes de Provence
480h 20min
Terrine de pintade aux pistaches
24h
Cannelés
13 Std. 45 Min
Beurre d'escargot
10min