
Urządzenia i Akcesoria
Pizza z szynką i nektarynkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
16 kawałków
Składniki
Ciasto na pizzę
-
wody220 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
mąki pszennej pełnoziarnistej200 g
-
mąki pszennej200 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski20 g
-
soli5 g
Dodatki
-
oliwa z oliwek do natłuszczenia blachy
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
czerwonego pesto6 łyżek
-
sera mozzarella (250 g)20 plastrów
-
szynki długodojrzewającej np. prosciutto, serrano10 plastrów
-
nektarynki dojrzałe, pokrojone w ósemki2
-
tymianku, świeżego tylko liście4 gałązki
-
rukola do dekoracji
-
sos balsamiczny do polania
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
189.9 kcal /
795.2 kJ
Białko
9.5 g
Tłuszcz
6.9 g
Węglowodany
23.8 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
2.6 g
Sód
379.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

LATO
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pizza w dwóch smakach
1 godz. 40 min
Pizza salami z serowym brzegiem
1 godz. 50 min
Odrywany chlebek z nadzieniem słonecznikowo-ziołowym i czosnkiem
2 godz.
Burgery z plastrami grillowanej wołowiny, pastą z dyni i rukolą
1 godz. 35 min
Polędwiczki w cieście drożdżowym
1 godz. 10 min
Pizza hawajska
30 min
Pizza z krewetkami i chorizo
45 min
Pizza z serowym brzegiem
2 godz. 20 min
Pizza pepperoni z pieczarkami
2 godz. 10 min
Pizza Capricciosa
1 godz. 40 min
Pizza sycylijska
2 godz. 5 min
Pizza ze szpinakiem i owczym serem
50 min