Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto na pizzę
- 220 g wody
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 200 g mąki pszennej pełnoziarnistej
- 200 g mąki pszennej
- 20 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 5 g soli
Dodatki
- oliwa z oliwek, do natłuszczenia blachy
- mąka pszenna, do oprószenia blatu
- 6 łyżek czerwonego pesto
- 20 plastrów sera mozzarella (250 g)
- 10 plastrów szynki długodojrzewającej, np. prosciutto, serrano
- 2 nektarynki, dojrzałe, pokrojone w ósemki
-
4
gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
lub 4 łyżeczki tymianku, suszonego - rukola, do dekoracji
- sos balsamiczny, do polania
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 795.2 kJ / 189.9 kcal
- Białko
- 9.5 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 6.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.6 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 379.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Schiacciata z wędzonym łososiem i cebulą
2h 15min
Wytrawne paluchy wiedźmy
1h
Hałuski z potrawką z jagnięciny
1h 50min
Financiery orzechowe z malinami
1h 20min
Pizza z klopsikami w pikantnym sosie
3h 50min
Pizza z serowym brzegiem
2h 20min
Pizza salami z serowym brzegiem
1h 50min
Pizza w dwóch smakach
1 Std. 40 Min
Pizza Capricciosa
1 Std. 40 Min
Pizza pepperoni z pieczarkami
2 godz. 10 min
Pizza na dwie blachy z sosem pomidorowym i mozzarellą
1 Std. 40 Min
Pizza sycylijska
2h 5min