Urządzenia i Akcesoria
Sałatka z surowych warzyw i owoców
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 5 min
4 porcje
Składniki
-
500 g warzyw/owoców , (np. 50 g korzenia selera, 100 g czerwonych buraków, 250 g marchewki, 100 g jabłka), pokrojonych na kawałki
-
20 g oleju
-
20 g octu
-
1 łyżeczka soli ziołowej
-
2 szczypty pieprzu
-
½ łyżeczki cukru , lub miodu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
375 kJ /
90 kcal
Białko
1 g
Węglowodany
9 g
Tłuszcz
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Świąteczna przystawka w kształcie choinki
1 godz.
Sałatka z łososia, quinoa z warzywami i serem feta
50 min
Sałatka na ciepło z tofu i komosą ryżową (quinoa)
55 min
Wieniec z halloumi i rozmarynem
1 godz. 50 min
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
5 godz.
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Sałatka z zielonej soczewicy, awokado i pomidorów
55 min
Sałatka z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym
35 min
Marchewkowe falafele z sałatką z pomidorów
55 min
Ziołowy hummus z falafelami
13 godz. 40 min
Sałatka z kaszą gryczaną i chrupiącą kaszanką
1 godz.