Urządzenia i Akcesoria
Sałatka grecka ze spiralizowanym ogórkiem (TM7, TM6, TM5)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
600 g ogórków Ø 4-5 cm, z odciętymi końcówkami, pokrojonych na kawałki (patrz wskazówka)
-
3 - 4 szczypty soli
-
1 ząbek czosnku
-
1 łyżka oregano, świeżego tylko liście
-
10 liści bazylii, świeżych
-
50 g oliwy z oliwek
-
10 - 15 g białego octu winnego
-
50 g oliwek, bez pestek, czarnych lub zielonych50 g oliwek Kalamata, bez pestek przekrojonych na pół
-
50 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
200 g pomidorka koktajlowego
-
100 g sera feta pokruszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
566.2 mg
Białko
5.6 g
Kalorie
1158.4 kJ /
276.9 kcal
Tłuszcz
24.3 g
Błonnik
2.5 g
Tłuszcz nasycony
6.6 g
Węglowodany
11.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Makaron z cukinii z sosem mango-limonka
20 min
Posypka do bajgli "Everything Bagel Seasoning"
5 min
Spaghetti z cukinii w pikantnym sosie (TM6, TM7)
20 min
Mrożona herbata cytrynowo-hibiskusowa
2 godz. 15 min
Spaghetti diavolo z makaronem pełnoziarnistym (TM7)
40 min
Koreańska sałatka ze spiralizowanych ogórków (TM6, TM7)
25 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM7)
40 min
Makaron z pesto z groszku
30 min
Mini shakshuki z fetą
20 min
Makaron shirataki (konjac) w sosie z pesto z awokado
10 min
Dyniowe chlebki maślane
1 godz. 5 min
Borówkowy moktajl z rozmarynem
10 min