Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 - 100 g majonezu
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 10 g octu jabłkowego
- 15 g miodu
- 400 g białej kapusty, bez twardych części, pokrojonej na 4 cm kawałki
- 120 g marchewki, pokrojonej na 4 cm kawałki
- 70 - 80 g cebuli, pokrojonej na 4 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 584.5 kJ / 139.7 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 9.3 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 401.4 mg
Alternatywne przepisy
Surówka z białej rzodkwi z marchewką
15 Min
Surówka z kiszonych ogórków
15 Min
Surówka z surowego buraka
10 Min
Surówka z marchewki i pora
15 Min
Surówka wielowarzywna
10 Min
Surówka z kapusty pekińskiej
5 Min
Surówka z młodej kapusty
20min
Surówka z białej i czerwonej kapusty
15 Min
Surówka z kapusty pekińskiej i koperku
5 Min
Surówka z kiszonej kapusty
15 Min
Surówka z czerwonej kapusty
15 Min
Coleslaw z czerwonej kapusty
15 Min