Wersje kompatybilne
Sorbet fraise-rhubarbe, coulis de fraises, meringues
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de fraises, équeutées et coupées en quatre
- 400 g de rhubarbe (250 g en morceaux et 150 g en tronçons (2cm))
- 280 g de sucre en poudre
- le jus d'1/2 citron jaune
- 2 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 500 g d'eau
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sorbet fraise, myrtille et chocolat blanc
6 godz. 25 min
Glace pêche-fraise
15min
Sorbet framboise, citron vert et romarin
3 godz. 15 min
Fontainebleau et coulis de fraises
5 godz. 10 min
Glace aux fruits allégée
5 Min
Sorbet fraise-banane
5 Min
Sorbet fraise, banane et menthe
4h 15min
Sorbet minute fraise-banane
4h 15min
Sorbet fraise-coquelicot
10 min
Sorbet à la fraise
12h
Sorbet framboise-girofle
12h
Glace à la fraise sans crème
12h