Gołąbki

4.7 3.4K ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
5 porcji

Składniki

Gołąbki
  • 10 liści kapusty włoskiej dużych
  • 1700 g wody
  • 20 g oleju
  • 250 g ryżu długoziarnistego
  • 120 g cebuli przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 6 - 7 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 30 g masła
  • 250 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na kawałki
  • 200 g mięsa wieprzowego, mielonego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ¾ - 1 łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 - 1 ½ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
Sos pomidorowy
  • 80 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku (opcjonalnie)
  • 30 g masła
  • 600 g pomidorów pokrojonych na kawałki
    600 g krojonych pomidorów, z puszki, pokrojonych na kawałki
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • sól do smaku
  • pieprz czarny, mielony do smaku
  • 1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
  • ½ łyżeczki cukru

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 596.4 kcal / 2495.3 kJ
Białko 31.6 g
Tłuszcz 20.6 g
Węglowodany 76.8 g
Błonnik 16 g
Tłuszcz nasycony 9.8 g
Sód 899.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...